Senaatintorille tarvitaan vessoja

Turisteja senaatintorilla heinäkuussa 2013.

10.5. 2:00

Ihanaa, että professori Laura Kolbe kirjoitti (HS Mielipide 6.5.) Senaatintorin alennustilasta ja sen kunnianpalautuksesta. Monet matkailualan ammattilaiset varmasti allekirjoittavat tämän toiveen.

Vuonna 2017 Helsinki lanseerasi uuden strategiansa: maailman toimivin kaupunki. Pian tämän jälkeen se sulki kaupungintalon vessat yleisöltä.

Risteilyalusten vierailupäivinä käymälöiden puute aiheuttaa sen, että Senaatintorin ihailemisen sijaan vierailijat etsivät oppaan avulla avoinna olevia wc-tiloja.

Viime perjantaina (6.5.) olin 40 ulkomaalaisen asiakkaan kanssa juuri tässä tilanteessa. Sofiankadun yleisen wc:n ovessa oli tuulessa ryvettynyt paperiarkki, johon vaaleanpunaisella tussilla oli käsin sutaistu: Open 9.30. Ei paljon ilahduttanut, kun kello oli vasta noin kahdeksan.

Toivon, että tämäkin asia huomioidaan ja matkailun ammattilaistenkin näkökulmia ja toiveita kysytään sitten, kun Senaatintorin käytön sujuvoittamista ja kunnianpalautusta aletaan suunnitella.

Pirjo Toivanen

auktorisoitu Helsinki-opas, Helsinki

Lue lisää: Senaatintori ansaitsee kunnianpalautuksen Helsingin ykköstorina

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide