Suomi voisi viedä Ukrainaan elementtipuutaloja

Euroopan tulee auttaa Ukrainaa kaikin tavoin unohtamatta myöskään luonnonsuojelua.

11.5. 2:00

Sitten kun ukrainalaisten koteja ja kulttuuriympäristöä ei enää tuhota ja aseet ovat vaienneet, alkaa jälleenrakentaminen, jotta miljoonat vielä hengissä säilyneet pakolaiset voisivat palata kotiseuduilleen. Tarvitaan aivan valtava määrä koteja, kouluja, sairaaloita ja paljon muuta. Läntinen Eurooppa on tässä työssä toivottavasti vielä täysillä mukana.

Ehdotukseni on, että Suomi harkitsee tukimuodokseen puutaloelementtien toimittamista ja varustautuu siihen jo hyvissä ajoin. Sodankäynnin loputtua suomalaisesta satamasta lähteköön heti laiva, jossa on Ukrainan tekniset vaatimukset ja ihmisten tarpeet täyttäviä puutalojen elementtejä.

Valtavan hävityksen jälkeen tämä avun muoto olisi myös ilmastoteko, joka sitoisi hiilidioksidia pitkäksi aikaa, vaikkei sillä kaikkea betonirakentamista voitane korvata.

Euroopan tulee auttaa Ukrainaa kaikin tavoin unohtamatta myöskään luonnonsuojelua.

Antti Haapanen

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide