Kirkon hyvät teot saivat minut palaamaan jäseneksi

Viime vuosina olen ilahtuneena seurannut kirkon toimintaa ihmisten konkreettiseksi auttamiseksi.

15.5. 2:00

Helsingin Sanomat kirjoitti, että Suomen evankelis-luterilainen kirkko on Pohjoismaiden konservatiivisin (Pääkirjoitus 8.5.). Eroamiseni kirkosta vuonna 2016 ei kuitenkaan johtunut kirkon konservatiivisuudesta vaan kirkon korkeimman johdon leväperäisestä kirkollisverovarojen käytöstä. Vuonna 2016 uutisoitiin kirkon johtohenkilöiden verovaroilla kustannetuista ylellisistä ulkomaanmatkoista ja työpalavereiden runsaasta alkoholitarjoilusta. Se, että kirkon johto rajoittaa konservatiivisilla linjauksillaan seurakuntalaisten elämää ja samanaikaisesti käyttää kirkollisverovaroja erilaisiin ylellisyyksiin, ylitti ymmärrykseni ja erosin kirkosta.

Viime vuosina olen kuitenkin ilahtuneena seurannut kirkon toimintaa ihmisten konkreettiseksi auttamiseksi: ruokakassien jakamista, turvapaikanhakijoiden majoittamista ja syrjittyjen ihmisryhmien oikeuksien puolustamista. Kirkko on hienolla tavalla ottanut kantaa myös maapallon hyvinvointiin ja kestävään kehitykseen.

Puntaroituani perusteellisesti evankelis-luterilaisen kirkon vahvuuksia ja heikkouksia liityin takaisin kirkkoon toukokuussa 2022. Edelleenkään en voi hyväksyä sitä, että kirkon johtoporras mahdollisesti käyttää verovaroja omien mielihyvän tarpeidensa tyydyttämiseen, mutta haluan omalta osaltani tukea kirkon harjoittamaa konkreettista lähimmäisen rakkautta sekä olla rakentamassa kristillistä yhteisöä, jossa ihmisiä ei jaeta vuohiin ja lampaisiin sen enempää luonnontieteellisiin teorioihin suhtautumisen kuin sukupuolisen suuntautuneisuuden perusteella.

Tiina Halttunen

Lahti

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide