Nato-jäsenyydessä on hyviä ja huonoja puolia

12.5. 2:00

Mitä mieltä olisit, jos Suomi liittyisi Natoon? Natossa olisi hyviä sekä huonoja puolia.

Suomen olisi hyvä päästä Natoon, koska jos tulisi sota, niin Suomi voisi saada sotilaallista apua. Natoon liittymisestä on ollut paljon uutisia ja keskusteluja. Natossa, kuten kaikissa muissakin asioissa, on myös huonot puolensa. Jos jokin maa hyökkäisi muihin Nato-maihin, Suomesta voitaisiin joutua lähteä sotimaan, joka ei ole välttämättä hyvä asia. Kuitenkin Natosta olisi paljon hyötyä. Natoon liittyminen voisi tuoda turvan tunnetta joillekin.

Mielestäni Suomen kannattaa liittyä Natoon nyt Venäjän uhkauksista huolimatta, sillä Venäjän joukot ovat tällä hetkellä Ukrainassa. Jos Ruotsi liittyisi yhtä aikaa, ei Venäjällä olisi mitään mahdollisuuksia päästä tänne. Natoon liittymisestä voitaisiin vaikkapa pitää epävirallinen äänestys, jotta kansa saisi vaikuttaa edes jollain tavalla.

Mielestäni Suomen kuitenkin kannattaisi kuulua Natoon, koska Nato voisi tuoda sotilaallista tukea sodan syttyessä ja tällä hetkellä Natosta voisi olla hyötyä, jos Suomi pääsisi Natoon.

Julia Virtanen

12-vuotias koululainen, Uurainen

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide