Taksimatkani lentoasemalta lähihotelliin oli kallis ja kaoottinen

Järjestelmä on asiakkaalle kohtuuton.

Suomen taksiliikenne avattiin vapaalle kilpailulle vuonna 2018.

14.5. 14:00

Tiistaina (10.5.) koin Helsinki-Vantaan lentoaseman taksipisteellä jotain, johon en ole aiemmin törmännyt Suomen-vierailuillani. Tulin junalla lentoasemalle ja olin varautunut ottamaan ensimmäisen jonossa olevan taksin siirtyäkseni lähihotelliin. Vastassa olikin rivistö autoja, joiden kuljettajat huutaen ja suurin elein kalastivat huomiotani. Hetken luulin joutuvani käsirysyyn.

Äänekkäästi minua pyydettiin valitsemaan, kenen kyytiin lähtisin. Mielestäni tämä oli hyvin outo käytäntö, mutta halusin pois kaaoksesta niin pian kuin mahdollista.

Valitsin hillityimmin käyttäytyvän kuljettajan takarivistä. Tämä oli virhe. Sain kyydin keskellä metsää olevan puisen parakkirakennuksen eteen, jonka ikkunoihin oli kirjoitettu hotellin nimi. Kun kuljettaja vakuutteli ja näytti navigaattorista paikan olevan oikea, katsoin parhaimmaksi maksaa käteisellä vaaditun 35 euroa ja jäädä pois – olinhan keskellä metsää yksin.

Jonkin aikaa matkatavaroitani raahattuani löysin oikean kohteen. Sieltä seuraavana aamuna toisen taksifirman kuljettaja kyyditsi minut kentälle aamulennolleni hintaan 10,50 euroa. Matkaa oli kaksi kilometriä.

Kävin silloin vielä edellisenä päivänä käyttämäni taksifirman kaistalla keskustelemassa asiasta. Minulle osoitettiin katonrajassa olevaa valotaulua, jossa hinnat olivat esillä. Sinnehän sitä ensimmäisenä katsoo, kun ovesta astuu ulos! Taulu silmien tasolla olisi kiinnittänyt huomion, ja kuljettajan tulisi myös osoittaa selvästi hinnasto autonsa ikkunassa.

Järjestelmä on asiakkaalle kohtuuton. Jos minulle suomen kieltä osaavalle ulkosuomalaiselle kävi näin köpelösti, ensi kertaa maahan tulevalla voi olla vielä huonompi tuuri.

Maija Watton

Bexhill-on-Sea, Britannia

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide