Moni tohtori jäi rannalle ruikuttamaan, kun promovendien paikat täyttyivät minuuteissa

Lääketieteellinen tiedekunta tarjoaa myös mahdollisuuden ilmoittautua promovoitavaksi poissaolevana. Poissaolevana promovoituminen maksaa sata euroa.

23.5. 2:00

Helsingin Sanomissa kerrottiin (20.5., 21.5.) Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan promootiojuhlasta. Juhlia kuvailtiin akateemisen maailman suurimpana juhlana, jota moni on odottanut koko opintojen ajan. Myös korkeaa osallistumishintaa sivuttiin.

Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan XV tohtoripromootio järjestetään 10. kesäkuuta. Edellinen promootio järjestettiin vuonna 2016, joten tuon jälkeen väitelleet ovat odottaneet juhlia hartaasti. Moni joutui kuitenkin pettymään: kun netti-ilmoittautuminen promovoitavaksi avautui, kaikki promovendien paikat täyttyivät kirjaimellisesti minuutissa.

Lääketieteellinen tiedekunta tarjoaa myös mahdollisuuden ilmoittautua promovoitavaksi poissaolevana. Tällöin saa – ilman juhlia – tohtorinhatun kantoluvan sekä nimensä ja tietonsa promootiomatrikkeliin. Poissaolevana promovoituminen maksaa sata euroa.

Useat viime vuosina väitöskirjan tehneet jäivät rannalle ruikuttamaan eivätkä pääse kokemaan tohtorintutkinnon huipentavaa juhlaa. Kiinnostus juhlia kohtaan ei tullut yllätyksenä, ja promovendien paikkoja oli yksinkertaisesti aivan liian vähän. Hinta siitä, että saa nimensä matrikkeliin, on myös suolainen ja herättää pettyneenä juhlia sivusta seuraavan mielessä kysymyksen: maksavatko in absentia promovoitavat muiden juhlat?

Lääketieteen tohtori

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide