Poliisilla on eri säännöt Piritorilla

25.5. 2:00

Viime päivinä on kirjoitettu Vaasanaukion järjestyshäiriöistä, jotka ovat jo johtaneet yritysten poistumiseen alueelta. Alueen ongelmat eivät johdu poliisista, mutta poliisi on jo kauan sitten alkanut suhtautua alueeseen jonkinlaisena erikoisalueena.

Omistan asunnon parinsadan metrin päästä metrolta. Koronakriisin alettua erilaisten sekakäyttäjien määrä kasvoi ja sammuneita huumeidenkäyttäjiä piikkeineen oli eräänä päivänä kotitalomme ovella. Soitin Hätäkeskukseen, josta sain ohjeeksi tunnustella pulssia, läpsiä poskia ja herätellä heitä. Poliisia tai ambulanssia paikalle ei saatu.

Täsmälleen sama tilanne toistui muutamaa viikkoa myöhemmin, kun Hätäkeskus ei lähettänyt ketään tarkistamaan S-Marketin eteen sammunutta henkilöä.

Uskallan väittää, että Stockmannin eteen ei saa Hätäkeskuksenkaan mielestä sammua. Piritorilla on eri säännöt. Siellä on aktiivisten kansalaisten tehtävä pitää laitapuolen kulkijat hengissä. Mummot ja lapset liikkuvat omalla vastuullaan.

Otto Peura

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide