Työterveyshuolto on hampaaton, kun henkilöstöjohtaja sairastuttaa työyhteisöä

Omassa työpaikassani työterveyshuollon tekemä työpaikkaselvitys oli pettymys.

25.5. 2:00

Minna Pihlajamäki ja Satu Soini kirjoittivat (HS Mielipide 20.5.) työterveyshuollon roolista erityisesti työn aiheuttaman henkisen kuormituksen hallinnassa. Sen vaikutusmahdollisuuksista luotiin mielestäni liian ruusuinen kuva.

Kun työyhteisö on psykososiaalisesti sairastuttava, syy lienee usein osaamattomassa henkilöstöjohtamisessa, mutta siihen ei työterveyshuolto uskalla puuttua. Kukapa maksavaa asiakasta kävisi arvostelemaan.

Omassa työpaikassani työterveyshuollon tekemä suunnattu työpaikkaselvitys oli pettymys. Henkilöstöjohtajan (vs.) toimintaan kohdistunut asiallinen kritiikki sivuutettiin täysin. Työterveyshuolto asettui tukemaan tätä esihenkilöä, joka ehkä esiintyy edukseen johtajatason tapaamisissa mutta joka alaisten kanssa toimiessaan epäonnistuu toistuvasti. Hänestä kaavaillaan vakinaista johtajaa, vaikka henkilöstössä sairastetaan paljon sekä psyykkisesti että fyysisesti, yöunia nukutaan huonosti ja ilmapiiri on iloton ja jännittynyt.

Työntekijät käyvät työterveyspsykologin luona ”juttelemassa jaksamisesta” yksi kerrallaan, mutta työterveyshuolto on joko sinisilmäinen, hiljaiseksi manipuloitu tai muuten vain haluton puuttumaan pahoinvoinnin ilmiselvään juurisyyhyn eli ala-arvoiseen henkilöstöjohtamiseen.

Toipilas

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide