Olin yllättynyt, kun tyttäreni kiusaaja palkittiin kevätjuhlassa stipendillä

Hymypatsaiden ja stipendien jakamiseen liittyy ongelmia.

25.5. 14:30

Helsingin Sanomat kirjoitti (24.5.) Hymypatsaista kriittiseen sävyyn. Samansuuntaista keskustelua on syytä nostaa esiin myös muista kevätjuhlien huomioimisista.

Kirjoitin edellisen mielipidekirjoitukseni koronakeväänä 2020, jolloin kiitin etäkoulua, joka pelasti koulukiusatun tyttäreni koulunkäynnin. Toimittaja Valtteri Parikka teki ”Emman” haastattelun tämän kirjoituksen innoittamana. Jutussa avattiin tapauksen taustoja tarkemmin.

Nyt jatkan muistolla samalta keväältä: Yllätykseni oli suuri, kun koulun kevätjuhlassa yksi pahimmista väkivaltaan syyllistyneistä kiusaajista palkittiin stipendillä. Mietin, miltä mahtoi tyttärestäni (ja muista kiusatuista) tuntua, kun kiusaaja, joka oli sekä fyysisesti että psyykkisesti pahoinpidellyt häntä koko yläkoulun ajan, palkittiin. Toki mielenkiintoista olisi myös tietää, mitä tämä sabotoija itse miettii omasta stipendistään. Jotain mätää tässä on.

Kiinnostuneille tiedoksi: ”Emmalla” menee nyt hyvin. Lukion toinen luokka on takana, ylioppilaskirjoitukset tulossa ja tulevaisuuden suunnitelmat edessä. Alku täysin uudessa ympäristössä onnistui siis hyvin.

Emman äiti

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide