Antakaa meidän olla vielä lapsia

Aikuisten tehtävä ei ole painostaa vaan auttaa nuoria jaksamaan.

29.5. 2:00

Monet nuoret ovat stressaantuneita, koska meitä painostetaan tietämään jo yhdeksännellä luokalla, mitä aiomme tehdä tulevaisuudessa.

Kouluhommia tulee vuosi vuodelta enemmän, eikä aika meinaa riittää edes omiin harrastuksiin. Kasin arvosana on huono, ja seiska on jo kuolemaksi. Kahdeksannella luokalla meillä oli viisi koetta viikossa sekä esseen ja kahden eri tehtävän palautus. Seuraavalla viikolla oli heti taas kaksi koetta. Töitä oli enemmän kuin lukion koeviikolla.

Vanhemmat ovat huolissaan, koska nuoret ovat alakuloisia ja masentuneita. Tämä johtuu siitä, että meiltä odotetaan liikaa. Meiltä odotetaan aikuisten käyttäytymistä ja jaksamista, mutta mielipiteitämme ei oteta tosissaan, koska olemme vain lapsia. Ihmissuhteet kärsivät, ja kaikki pyörii vain tulevaisuuden ympärillä.

Nuoria ja lapsia auttaisi, jos koulusta otettaisiin niin sanotut turhat opittavat pois ja jätettäisiin tilaa tärkeille aiheille. Kokeet pitäisi jakaa pidemmälle aikavälille, ettei kaikki kasaantuisi samoille viikoille. Aikuisten tuki on myös tärkeää. Heidän tehtävänsä ei ole painostaa vaan auttaa meitä jaksamaan.

Teresa Szilvay

Roosa Luukkonen

opiskelijoita, Herttoniemen yhteiskoulu

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide