Haluaisin nähdä muuttuvan Helsingin

9.6. 2:00

Saksa on päättänyt alentaa joukkoliikennemaksuja kesäksi. Myös Suomessa kaivattaisiin samanlaista helpotusta lähimatkailuun. Paras lääke muistiongelmiin ja vastaaviin on katsella maailmaa kodin ulkopuolella. Vanhukselle yksi pysäkinväli ratikalla maksaa niin paljon, että kauppareissulta on palattava pikaisesti takaisin kotiin voidakseen matkustaa samalla lipulla. Viisikin euroa on tosi iso raha pieneläkeläiselle.

Tänä kesänä olisi asiallista tukea lähimatkailua. Monikaan ei ole kolmeen vuoteen nähnyt kotikaupunkinsa nopeaa kehitystä. Vielä pitempi aika on siitä, kun on nähnyt naapurikaupunkien ja kuntien muutoksen. Kaipuuni ulkomaille on iän myötä heikentynyt, mutta turvallinen tutustuminen asuinympäristööni kiinnostaa. Olisipa hienoa käydä vielä siellä ja siellä. Käydä puistoissa ja meren rannalla.

Valtio voisi irrottaa virkistysrahaa lomanviettäjille ja iäkkäille, jotka ovat kiinnostuneita kotimaasta ja lähialueista. Eikö eläkeläisille heruisi edes edullisempia kertalippuja edes ratikoihin?

Matti Kosola

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide