Järjestöissä kiintiöt ovat hyvä asia

Monimuotoisuus tuo tutkitusti parempia päätöksiä.

14.6. 2:00

Terhi Heinilä ja Saara-Sofia Sirén kirjoittivat (HS Mielipide 6.6.) fiksusti kiintiöistä ja niiden tarpeellisuudesta myös järjestöissä, nostaen esimerkiksi urheilujohtamisen.

Olen tismalleen samaa mieltä. Monimuotoisuus tuo tutkitusti parempia päätöksiä ja muokkaa myös ruohonjuuritason toimintaa esimerkkien kautta. Meillä Paralympiakomiteassa on seitsemän jäsentä hallituksessa: neljä naista, kolme miestä, ja lisäksi jäsenet edustavat erilaisia jäsenyhdistyksiä, ja jäsenryhmiä. Järjestöt voivat itsenäisesti tehdä päätöksiä omien elintensä kokoonpanosta, mutta myös rahoittaja voi asettaa vaatimuksia merkittävien yhteiskunnallisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

On hyvä myös huomata, että kiintiöt toimivat joka suuntaan, eli kumpaakaan sukupuolta ei voi olla kiintiötä vähemmän.

Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen ei ole koskaan vain vähemmistön asia vaan meidän jokaisen tehtävä. Se ei ole myöskään ylimääräinen tehtävä, vaan yhdenvertaisuus tuottaa paitsi parempia päätöksiä myös parempaa toimintaa ja kestävää menestystä. Niin kokouspöydissä kuin pelikentilläkin.

Sari Rautio

puheenjohtaja

Paralympiakomitea

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide