Palkansaajien ja yritysten etujen vastakkainasettelu ei ole nykypäivää

Työelämää on tärkeää kehittää yhdessä vastaamaan sekä työntekijöiden, yrittäjien että omistajien tarpeita.

14.6. 15:30

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kaivoi Vieraskynä-kirjoituksessaan (HS 13.6.) esille tutut toiveensa palkansaajien aseman ja toimeentulon kurittamiseksi.

Pentikäisen mukaan julkinen talous tulee saada tasapainoon kasvulla, menojen leikkauksilla ja rakenteiden uudistuksilla. Kun esitystä hieman aukaisee, huomaa Pentikäisen tarkoittavan, että nimenomaan palkansaajien asemaan tarvitaan heikennyksiä, jotta työllisyys ja yritysten kilpailukyky vahvistuvat. Työntekijän henkilöperusteinen irtisanominen pitäisi olla helpompaa. Pätkätyösuhteita lisättäisiin lieventämällä määräaikaisten työsuhteiden perusteita. Työntekijöiden lakko-oikeuden rajaaminen eri keinoin on ollut Suomen yrittäjien pitkäaikainen tavoite, samoin paikallisen sopimisen villi länsi.

Pentikäisen rakenteellisten uudistusten listassa ei juuri peiliin katsota. Hän ei esitä muutoksia esimerkiksi yritystukiin tai yritysten verotukselliseen asemaan, päinvastoin yrityksille halutaan lisää rahaa muun muassa sairauslomien ja oppisopimusten osalta.

Pentikäisen analyysi näyttää olevan, että yritysten menestyksen ja kilpailukyvyn tiellä ovat palkansaajat, heidän työehtonsa ja työehtosopimuksensa, heidän näkökulmastaan liian avokätinen ansiosidonnainen työttömyysturva sekä lakko-oikeus. On ikävä todeta, että Suomen Yrittäjien politiikka näyttää pitkälti pohjautuvan palkansaajien ja yritysten etujen vanhakantaiselle vastakkainasettelulle.

Pentikäinen ei aja pelkästään yritysten etua vaan haluaa heikentää rakenteellisesti suomalaisen työelämän laatua ja turvallisuutta. SAK:n analyysi työelämästä ja sen tarpeista on toinen. Esimerkiksi työn teettämisen muodot ja työaikajärjestelyt ovat Suomessa joustavat, mutta jouston vastapainona työntekijälle tarjotaan työsuhteen turvaa. Kyse on siis yhteispelistä, jota säännellään työehtosopimuksilla ja lailla.

Työelämää on tärkeää kehittää yhdessä vastaamaan sekä työntekijöiden, yrittäjien että omistajien tarpeita. Meillä on monta haastetta, jotka vaativat yhteispeliä. Esimerkkinä vaikka työvoimapula, nuorten ja maahanmuuttajien kiinnittyminen työelämään ja palkkaköyhyys. Menestyneessä yrityksessä kiinnitetään huomioita ammattilaisten pitovoimaan esimerkiksi työntekijöiden ja työyhteisöjen osaamisen jatkuvalla kehittämisellä ja vaikutusmahdollisuuksien lisäämisellä.

Heli Puura

johtaja, SAK

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide