Saamelaisuus näkyviin Pride-viikoilla

17.6. 2:00 | Päivitetty 6.7. 11:23

Kesäkuisesta Pride-kuukaudesta on tullut jo hieno perinne. Pride-teemassa tiedostetaan ja puolustetaan seksuaalivähemmistöjen ja myös vähemmistöjen seksuaalivähemmistöjen oikeuksia.

Meillä on Suomessa oma alkuperäisväestömme saamelaiset. Myös saamelaisista löytyy tiedostavia aktiiveja, jotka ovat edistäneet saamelaistietoisuutta ihmisoikeuspuolustamisen kautta. Saamelaistietoisuutta voitaisiin edistää Pride-teemaisilla työpajoilla, joissa olisi mahdollisuus tutustua saamelaisesineiden ja -pukujen käyttöön kulkueen aikana. Vähemmistökulttuurin näkyminen kuuluu osaksi Pride-liikkeen antirasistista tavoitetta.

Sonja Hannonen

Espoo

Helsingin Sanomien toimitukselle on käynyt ilmi, että tämä mielipidekirjoitus on laadittu tekaistulla nimellä. Toimitus pahoittelee tapahtunutta.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide