Ammattiin valmistuvia juhlitaan läpi vuoden

Etäjuhlat tarjoavat kaikille tasa-arvoisen ja yhdenvertaisen mahdollisuuden osallistua valmistujaisjuhliin.

17.6. 2:00

Stadin ammatti- ja aikuisopiston opettajat Laura Saarikoski, Outi Iljin ja Anna-Marja Pussinen toivoivat, että myös ammattikoulusta valmistuvat saisivat juhlia valmistumistaan yhteisesti koululla etäjuhlien sijaan (HS Mielipide 4.6.). Kiitämme palautteesta.

Ammatillisessa koulutuksessa on yhteishaun lisäksi jatkuva haku, eli opiskelun voi aloittaa joustavasti läpi vuoden. Opiskelijoiden osaamisen kehittyminen ja valmistuminen ovat yksilöllisiä prosesseja, eivätkä ne ole sidoksissa tiettyihin päivämääriin, vaan valmistua voi läpi kalenterivuoden.

Stadin ammatti- ja aikuisopistossa (Stadin AO) juhlitaan valmistuvia neljä kertaa vuodessa. Ensimmäisen ja kolmannen kvartaalin valmistujaisjuhlat toteutetaan toimipaikoittain. Valmistumismäärissä suurimmat tilaisuudet Stadin AO:ssa ovat keväällä ja jouluna.

Olemme halunneet mahdollistaa kaikille tasa-arvoisen ja yhdenvertaisen mahdollisuuden osallistua virtuaalisiin valmistujaisjuhliin. Stadin AO:lla on toimintaa 14 eri toimipaikassa, ja valmistua voi 62:een eri tutkintoon. Esimerkiksi kevään 2022 osalta valmistuvia oli runsaat 2 400 henkilöä.

Stadin AO:ssa arvostamme ja kunnioitamme kaikkia työvuoden aikana valmistuneita. Kaikki valmistuneet ovat juhlansa ansainneet ja haluan onnitella kaikkia tänä vuonna jo valmistuneita.

Maria Sarkkinen

ammatillisen koulutuksen päällikkö, johtava rehtori

Stadin AO

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide