Ensi vuoden Pride-viikon teemaksi pitäisi nostaa alkuperäiskansat

Pride-viikolla on puhuttu vähemmistöjen oikeuksista.

2.7. 2:00 | Päivitetty 6.7. 11:52

Sonja Hannonen pyysi (HS Mielipide 17.6.) saamelaisuutta enemmän näkyville Pride-viikoilla. Mielestäni ehdotus on voimaannuttava ja kannatettava. Antirasismi on ollut Pridessä keskeisenä teemana jo usean vuoden ajan, mutta silti vähemmistötietoisuuden edistäminen on jäänyt vähälle huomiolle.

Tasa-arvotyöhön kuuluu myös alkuperäiskansojen etujen ajaminen seksuaalivähemmistöjen lisäksi. Ensi vuoden Pride-viikon teemaksi pitäisi eri maissa nostaa kerrankin alkuperäiskansat, Suomessa ja Pohjoismaissa saamelaiset.

Hannosen ehdottamat saamelaisteemaiset työpajat olisivat hieno mahdollisuus tutustua ja osallistua saamelaiskäsitöiden valmistukseen.

Elina Kantola

Hamina

Helsingin Sanomien toimitukselle on käynyt ilmi, että tämä mielipidekirjoitus on laadittu tekaistulla nimellä. Toimitus pahoittelee tapahtunutta.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide