En saanut huomautusta pukeutumisestani

Oikeasti istuin salissa yleensä sinisissä farkuissa, t-paidassa ja sinisessä farkkutakissa.

Smp:n kansanedustaja Olavi Tupamäki (kuvassa toinen oikealta) eduskunnassa tammikuussa 1972.

23.6. 2:00

HS 50 vuotta sitten -sivulla (22.6.) kirjoitettiin seuraavaa: ”Maaseudun puolueen johtaja Veikko Vennamo aikoo järjestää kurinpalautuksen oman eduskuntaryhmänsä jäsenelle, kansanedustaja Olavi Tupamäelle. Vennamon kerrottiin kääntyneen vasemmiston puoleen, jotta puhemiesneuvosto antaisi Tupamäelle huomautuksen pukeutumisesta eduskunnassa. Tupamäki käyttää moottoripyöräilijän nahkapukua, jonka vyössä on sadankomitean merkkiä muistuttava solki.”

Oikeasti istuin salissa yleensä sinisissä farkuissa, t-paidassa ja sinisessä farkkutakissa. Välillä oli päälläni kuitenkin hieno ja erikoinen, antaumuksella suunniteltu ja toteutettu monimutkainen top design -asuste: erillinen takki nahasta farkkutikkauksilla ja metallinapeilla ja mustat housut. Puku on vieläkin hyvässä käyttökunnossa.

Kävin eduskunnassa moottoripyörällä, yhteensä kolmella Kawasakin superpyörällä. Moottoripyöräpukua, jollainen minulla toki oli, en käyttänyt näillä matkoilla koskaan.

Tiesin pukeutumiseni herättäneen joissakin henkilöissä närää, mutta kukaan ei koskaan minulle asiasta valittanut. Myös Vennamon yritys kaatui puhemiesneuvostossa.

Olavi Tupamäki

diplomi-insinööri, kansanedustaja 1970-75

Kauniainen

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide