Suuri kiitos suomalaisille terveyspalveluille

Ehkä tärkein kiitos on osoitettava henkilökunnan ystävälliselle, potilaan huomioivalle hoitotavalle.

16.7. 2:00

Julkiset palvelut on pantava kuntoon heti, kirjoitti tutkija Satu Ojala Tampereen yliopistosta (HS Mielipide 3.7.). Hänelle ja monille muille yleisellä tasolla terveyspalveluja moittiville haluamme tuoda tietoon oman kokemuspohjaisen tuntemuksemme suomalaisista terveyspalveluista yli kahdeksankymmenen vuoden ajalta.

Lienee tarpeetonta kertoa kunnanlääkäriajoista, jolloin yksi lääkäri hoiti 10 000 asukasta ja sairaalapalvelut rajoittuivat kulkutauteihin. Puhumattakaan sota-ajan vaikutuksesta elinolosuhteisiin ja terveyspalveluihin. Niilläkin palveluilla selvittiin.

Olemme molemmat, vaimoni ja minä, saaneet elää suhteellisen terveenä ja vähillä terveyspalveluilla, lukuun ottamatta paria viimeistä vuotta. Niistä totuuspohjaisesti voimme kertoa, että hammashoito on toiminut ja kaikki neljä koronarokotusta olemme saaneet.

Terveyskeskuksen niin kutsutussa vuositarkastuksessa vaimoni sai huhtikuussa lähetteen Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) sydänlääkäriin. Kesäkuussa lääkäri soitti ja sovimme hoitotavasta. Hoitoa varten kävimme laboratoriossa kesäkuun puolivälissä. Tyksin röntgenissä kävimme 20.6. Kahden päivän kuluttua asennettiin aorttaläppä ja siitä viikon päästä sydämentahdistin. Kesäkuun lopussa vaimo palasi kotiin ja kaikki on mennyt tähän asti erittäin hyvin.

Kirjoitamme tämän yhteisestä tahdostamme voidaksemme kiittää paikallista terveyskeskusta, Tyksiä ja molempien ammattitaitoista henkilökuntaa. Sama kiitos kuuluu kaikille sidosryhmille, jotka liittyvät saamiimme palveluihin. Ehkä tärkein kiitos on osoitettava henkilökunnan ystävälliselle, potilaan huomioivalle hoitotavalle. Olette kunniaksi Euroopan parhaalle, suomalaiselle terveydenhoidolle. Kiitos.

Veijo ja Kirsti Tuunanen

yhteensä 176 vuotta

Kemiönsaaren kunta

Lue lisää: Julkiset palvelut on pantava kuntoon vaikka veronkorotuksin

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide