Kuntien olisi syytä kuunnella työntekijöitään

15.7. 2:00

Luin Helsingin Sanomista jutun helsinkiläisten rehtorien uupumuksesta Sarastia-järjestelmän käyttöönoton ja uusien työtehtävien vuoksi (HS 13.7.). Juttu ei ole ensimmäinen, joka herättää itsessäni harmistusta ja hämmennystä kuntien opetustoimien johtamistapoihin liittyen. Kun yritysten johtaminen muuttuu demokraattisemmaksi ja työntekijöiden osallisuutta arvostetaan yhä enemmän, tuntuu kunnallinen johtaminen jääneen kelkasta.

Olen luokanopettajana ihmetellyt, miksi ylhäältä päin tuodaan jatkuvasti kehityshankkeita ja monenlaisia isojakin muutoksia kuuntelematta ensin työntekijöitä. Välimatka opetustoimen ylimmän johdon ja kouluissa työskentelevien ihmisten välillä tuntuu pitkältä, eikä kohtaamista tai kommunikointia synny. Minkälaisiin johtamisoppeihin kunnallinen johtajuus oikein perustuu?

Toivoisin näkeväni pääkaupunkiseudun kuntien opetustoimissa mahdollistavaa, palvelevaa ja kuuntelevaa johtajuutta, jossa ruohonjuuritason osaamista arvostetaan ja työntekijät pääsevät itse suunnittelemaan työtään koskevia muutoksia.

Kati Himanka

luokanopettaja, Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide