Helsinkiin tarvitaan lisää perheasuntoja

15.7. 2:00

Lauri Nordberg kirjoitti (HS Mielipide 13.7.), että väestönkasvun keskittyminen pääkaupunkiseudulle ei ole valtakunnan eikä asukkaiden etu.

Helsingin väestönkasvun viimeaikainen hidastuminen johtuu kaupunkimaisen asumisen suuresta kysynnästä, johon ei ole pystytty vastaamaan riittävällä asuntotuotannolla. Kysyntää on erityisesti perheasunnoista, jotka ovat korkean hintatason vuoksi usein tavallisen palkansaajan ulottumattomissa. Väestönkasvun taittuminen johtunee siitä, että Helsingissä on rakennettu liian vähän perheasuntoja.

Pandemia ja etätyö ovat lisänneet tilantarvetta, jolloin vain rikkaimmat ovat onnistuneet kasvattamaan asuntojensa kokoa kantakaupungissa. Samalla moni keskituloinen on joutunut tyytymään pienempään asuntoon tai muuttamaan kaupungista pois.

Ratkaisu olisi rakentaa lisää perheasuntoja. Vuoden 2016 yleiskaava antaa hyvän pohjan kaupunkirakenteen tiivistämiselle suojelemalla virkistys- ja luontoalueita ja keskittämällä rakentaminen olemassa oleville alueille.

Juhana Rantavuori

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide