Työterveyshuolto ei voi olla tehokas yksin

Mihin tässä vuoropuhelussa on unohtunut työantajien rooli?

15.7. 15:45

Työterveyden kohtaama kritiikki nousi alun perin siitä, miten terveydenhuollon resurssit jakautuvat ja onko järjestelmä rakentunut tarkoituksen- ja oikeudenmukaisesti. Puheenparsi eskaloitui nopeasti, ja erityisesti tartuttiin heittoon työterveyshuollon tehokkuudesta. Heti kuultiin kovaääninen puolustajien joukko korostamassa työntekijän näkökulmaa nopeaan hoitoon pääsyyn. Reunoilta huhuilivat tyytymättömät, joiden työterveyshuoltosopimukseen ei sisältynyt sairaudenhoitoa.

Alan ammattilaisten puheissa työterveyshuolto korostui omana lääketieteen erikoisalanaan, ehkäisemässä ennalta ja edistämässä terveyttä ja työoloja. Huolestujat näkivät palveluiden alasajon seurauksena työntekijöiden apokalyptiset jonot terveyskeskusten aulatiloissa.

Mihin tässä vuoropuhelussa on unohtunut työantajien rooli? Työterveyshuolto ei voi olla tehokas yksin, oli se sitten osa mitä tahansa palvelujärjestelmää. Työterveyshuollon mahdollisuudet vaikuttaa ovat rajalliset, mikäli terveellinen työnteko ei yritystä kiinnosta: työterveyshuolto voi suositella muutoksia työympäristöön, antaa työkaluja ja ohjata, mutta toimeenpanon tahto ja valta on työpaikoilla.

Työterveyshuollolle usein sälytetty sairauspoissaolojen vähentäminen jää puolitiehen, jos firmassa ei löydy korvaavia töitä. Kattavinkaan sairaudenhoito kuorrutettuna sairauskuluvakuutuksella ei estä uupumiskierteitä, jos työnteon kulttuuri on mätä eikä johtamisongelmiin puututa.

Näen työssäni päivittäin, että itse työterveyshuollon sisällä on vielä paljon tehtävää, jotta se voisi tukea työpaikkoja perustehtävänsä mukaisesti. Totean myös, että moni työnantaja pyrkii ulkoistamaan työkyvystä huolehtimisen työterveyshuollolle. Mitä, jos työkykyisten päivien lisäämisessä tärkeämpää onkin se, mitä tapahtuu itse työpaikoilla kuin työterveydessä? Siksi siirtäisin huomiota pelkästä työterveyshuollon parjaamisesta tai puolustelusta entistä ponnekkaammin työpaikkojen omaan sisäpeliin – työn sujuvoittamiseen ja aktiiviseen työkykyjohtamiseen.

Tiina Kesti

johtava työkykyasiantuntija, Oulu

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide