Täysi kymppi Louhimiehen Tuntemattomalle

3.8. 2:00

Helsingin Sanomat (18.7.) käsitteli parhaan kotimaisen elokuvan yleisöäänestyksessä toiseksi tullutta Aku Louhimiehen ohjaamaa Tuntematonta sotilasta ja erityisesti kotirintamaa.

Sodassa olleiden haastatteluissa tulee usein ilmi, että lomalla ollessaan sotilaita kalvoi jonkinlaisen syyllisyyden sekainen huoli, miten sillä hetkellä rintamalla olevat pärjäävät. Tästä ei Louhimiehen elokuvassa puhuta sanallakaan, mutta näyttelijäntaidoillaan Eero Aho sai hienovaraisesti ilmennettyä, että lomalta lähteminen rintamalle oli jonkinlainen helpotus kuoleman varjossa elävän perheen ahdistavasta ilmapiiristä. Tästä täysi kymppi Louhimiehelle ja näyttelijöille!

Ilkka Ylönen

Vantaa

Lue lisää: Kun Aku Louhimiehen tytär näki veljensä esittämän sotilaan kuolevan Tuntemattomassa sotilaassa, hänen piti ottaa vieressä istunutta veljeä varmuudeksi kädestä kiinni

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide