Tv:n tekstitykset selkeämmiksi

1.8. 2:00

On hyvä, että tässäkin mediassa on useaan otteeseen kiinnitetty huomiota televisiomme huonosti näkyvään tekstitykseen. Olen samaa mieltä Antti Heleniuksen (HS Mielipide 2.7.) ja Seppo Niirasen (HS Mielipide 23.7.) kirjoitusten kanssa. Television valkoisia tekstejä vaalealla pohjalla ei ole tehty huonosti näkeville ihmisille. Ehdotettu oranssi tekstitys tai valkoinen teksti tummalla pohjapalkilla toisi helpotusta lukemiseen.

Lisäksi haastatteluissa näytetään haastateltavan nimi ja sen perässä toisinaan kärpäsenkokoisella fontilla hänen tittelinsä, ammattinsa tai muu asemansa. Näitä kun yrittää tihrustaa, varsinainen haastattelu onkin jo hävinnyt ruudusta. Kaikki haastateltavan tiedot voisikin siirtää ruudun alaosaan normaalikokoisella fontilla kirjoitettuna, usein näin onkin.

Paljon perustelevisiota seuraavat ikäihmiset ansaitsisivat enemmän huomiota Yle-veronsa vastikkeeksi – ja hieman enemmän lukuaikaa teksteihin.

Kari Tirronen

viestintäpäällikkö, eläkkeellä

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide