Helsingin on kannettava vastuuta nuoristaan

31.7. 2:00

Helsingin kaupungin nuorisoasema rajoittaa elokuusta alkaen 13–23 vuotiaille suunnattuja mielenterveys- ja päihdepalveluita (HS 23.7.). Jatkossa avun saamiseksi tarvitaan aina lähete ja nuorella on oltava joko keskivaikea mielenterveysongelma tai vaikea päihdeongelma.

Kaiken muun masentavan uutisvirran lomassa HS:n lyhyt juttu aiheesta on jäänyt mieleeni, vaikka jo lähempänä kuuttakymmentä olenkin. Eikö Helsingissä pitäisi nyt panostaa erityisesti nuoriin ja tarpeen tullen osoittaa nuorisotyöhön pikemminkin enemmän resursseja? Pandemian, ekokriisien ja sotien varjossa varttuvien ja kaikenlaisesta kilpailusta uupuneiden lasten ja nuorten kokemista haasteista on ainakin uutisoitu viime aikoina runsaasti.

Olen nuorisoaseman rajoituksista häkeltynyt ja vähän peloissani. Jos nuorista ei kanneta vastuuta, se nakertaa meidän kaikkien hyvinvointia. Nyt kuulostaa siltä, että kaupunki kehottaa nuoria etsimään apua ongelmiinsa muualta.

Eeva Berglund

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide