Ei metelöidä Korkeasaaressa

1.8. 2:00

Vierailimme vilkkaana kesäpäivänä Korkeasaaren eläintarhassa. Porukkaamme kuului eri ikäisiä lapsia ja kaksi aikuista. Itselleni selitän eläintarhojen olemassaoloa juuri eläinten ja luonnon tuomisella lähemmäksi ihmisiä ja toivon tämän johtavan parempaan yhteiseloon.

Tuona kauniina kesäpäivänä tästä tavoitteesta oltiin kuitenkin kaukana, kun aikuiset pälättivät kovaan ääneen omia asioitaan ruokailevien eläinten edessä, raivoavaa lasta ei siirretty häkistä kauemmas ja joukko nuoria juoksi karhulinnan läpi kovaan ääneen huutaen. Aikuinen nainen hakkasi kissaeläimen häkin lasia, vaikka eläin oli jo esillä suorittaen sille annettua tehtävää. Missään ei näkynyt henkilökuntaa ohjeistamaan kävijöitä.

Eläintarhan eläimet ansaitsevat kunnioitusta ja rauhaa. Eläimet eivät ole vain ruudun takana vaan ihan oikeasti siinä olemassa.

Jenni Kärki

biologian ja maantiedon opettaja, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide