Trump esiintyi uhmakkaana

29.7. 2:00

Ilta-Sanomien mukaan Donald Trump palasi Washingtoniin valmiina vaalikampanjaan.

”Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump pyrkii mitä todennäköisimmin uudelleen Valkoiseen taloon vuoden 2024 vaaleissa. Hänen mahdollisuuksiaan menestyä kisassa on kuitenkin liian aikaista veikata.”

”Trump ei ole vielä ilmoittanut virallisesti aikeistaan. Tähän saakka suorimmat vihjeet hän antoi puheessaan Washington D.C:ssä tiistai-iltana. – – Puheen sisältö oli tyypillistä Trumpia: ankaraa Biden-kritiikkiä ja harkitun kärjekkäitä poliittisia linjanvetoja. Ydinviesti pureutui rikollisuuteen. Trump muun muassa ylisti Kiinan oikeusjärjestelmää, ajoi poliisin toimivaltuuksien tehostamista, vaati kuolemanrangaistusta huumeiden välittäjille ja esitti, että liittohallituksen pitää pystyä ohittamaan kuvernöörit, jos nämä vastustavat kansalliskaartin käyttämistä rikollisuuden torjuntaan osavaltioissa.”

”Trumpin mahdollisuuksia päästä republikaanien ehdokkaaksi voi heikentää edustajainhuoneen valiokunta, joka on tuonut päivänvaloon yhä huolestuttavampia tietoja kongressitalon valtaukseen johtaneista tapahtumista 6. tammikuuta 2021.”

”Trumpin arvellaan panttaavan presidentinvaalikampanjansa virallista avausta marraskuun välivaaleihin saakka.”

”Äänestäjät menevät marraskuussa vaaliuurnille syvästi polarisoituneessa maassa, jossa valtapuolueet ja niiden kannattajat eivät kykene rakentavaan poliittiseen keskusteluun, kompromisseista nyt puhumattakaan. Kansakunnan jakautuminen on ajanut Yhdysvaltain demokratian kriisiin, jota Trumpin kaltaiset häikäilemättömät ja valheita levittävät poliitikot vain syventävät. Se on Yhdysvaltain suuri tragedia.”

Savon Sanomat kirjoittaa, että koronavirus asettuu pysyvästi osaksi arkea.

”Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen osastonjohtaja Mika Salminen ju­listi keskiviikkona, että pandemiasta ollaan siirtymässä endemiaan. Käsitteen vaihtumisesta seuraa merkittävä ajattelutavan muutos. Koronavirus ei häviä maailmasta vaan liittyy yhdeksi kausivaihtelun mukaan kiertäväksi epidemiaksi muiden joukkoon.”

”Toinen puoli endeemiseksi kesytetyn viruksen hallintaa on kuitenkin jatkuva riittävä varautuminen.”

”Koronapandemia osoitti, että Suomen terveydenhuolto on varautunut kriisitilanteisiin heikosti.”

”Tavallisten kansalaisten kannalta suhtautuminen koronaan liittyy jatkossakin siihen, kuuluuko riskiryhmään iän tai perussairauksien puolesta. Suositellut rokotteet on jokaisen aina syytä ottaa. Riskiryhmäläisten saattaa yhä kannattaa suojautua esimerkiksi kasvomaskeilla harkintansa mukaan.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide