Taloyhtiöiden etäkokoukset lisäävät osallistumismahdollisuuksia

3.8. 2:00

Kari Toikka oli huolissaan taloyhtiöiden yhtiökokousten muuttamisesta etäkokouksiksi ja sen hänen mielestään aiheuttamasta epätasa-arvoisuudesta (HS Mielipide 31.7.). Ei asia niin mene. Kysymyshän on mahdollisuudesta osallistua taloyhtiön yhtiökokoukseen myös etäjärjestelyllä. Ei siis niiden korvaamisesta pelkällä etäkokoontumisella. Etäosallistumisen vaihtoehto ennemminkin parantaa kansalaisen mahdollisuutta osallistua, erityisesti, jos kokoukseen fyysisesti paikalle tuleminen ei syystä tai toisesta henkilölle aina käy.

Eri kysymys digitaalisessa nykyajassa ja aiheellinen sellainen on se, että osa meistä eläkeläisistä, joilla ei ole digitaitoja itsellään tai lähipiirissään, on nykyään hukassa monen asian kanssa. Yhtenä esimerkkinä pankkikonttoreiden vähenevä määrä. Ja monen muunkin lähipalvelun vähentäminen yhteiskunnassa. Silloin vähennetään kansalaisten mahdollisuuksia, lisäämisen sijaan.

Timo Salmi

professori emeritus

kauppatieteiden tohtori

Vaasa

Lue lisää: Taloyhtiöiden etäkokoukset ovat huono uudistus

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide