Helsinki tarvitsee pyöräkatuja

3.8. 2:00

Tuomas Ahola kirjoitti mielipidekirjoituksessaan (HS 1.8.) Kulosaaren pyöräkadusta.

Tunnistan Aholan luettelemat ongelmat, mutta pyöräkadun sijaan niistä tulee syyttää tiellä liikkujia ja liikennekulttuuria yleisemmin. Kulosaaren puistotie on tietääkseni Helsingin ainoa väylä, jossa autoilijan tulee sopeuttaa vauhtinsa pyöräilyn mukaiseksi. Juuri tämä tuntuu olevan monelle puistotietä pitkin autoilevalle vaikeaa, vaikka asiasta kerrotaan näkyvin opastein.

Kokeilun lopettamisen sijaan Helsinki kaipaisi lisää pyöräkatuja, selkeämpää ohjeistusta niiden käyttöön ja tarvittaessa valvontaa. Uudet katutyypit vaativat opettelua jokaiselta tiellä liikkujalta. Oikein käytettynä pyöräkadut ovat tervetullut lisäys kaupungin kulkuväyläpalettiin ja yksi tapa tehdä pyöräilystä sekä turvallisempaa että houkuttelevampaa. Pyörät kuuluvat teille, eivät jalkakäytäville.

Esa Halmkrona

Helsinki

Lue lisää: Kulosaaren pyöräkatukokeilu on epäonnistunut

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide