Nuorten mielenterveyspalveluita on edelleen saatavilla

Lieviin mielenterveysongelmiin matalan kynnyksen palveluja tarjoavat Helsingissä kolme Mieppi-pistettä.

5.8. 2:00

Eeva Berglund (HS Mielipide 31.7.) kirjoitti olevansa huolestunut Helsingin kaupungin nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluista. Hän kommentoi uutista (HS Kaupunki 23.7.), jossa kerrottiin Helsingin nuorisoaseman palvelujen muutoksista. Kiitos tärkeästä palautteesta.

Nyt tehdyillä muutoksilla tarkennettiin eri toimijoiden roolia nuorten tukemisessa. Palveluja ei vähennetty.

Lieviin mielenterveysongelmiin matalan kynnyksen palveluja tarjoavat kolme Mieppi-pistettä. Miepin palvelu on tarkoitettu yli 13-vuotiaille nuorille, ja sinne voi hakeutua suoraan ilman lähetettä. Nuori voi hakeutua avun piiriin myös koulujen ja oppilaitosten oppilashuoltojen ja terveysasemien kautta. Jos ongelmat ovat vaikeita, nuori ohjataan erikoissairaanhoitoon Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) nuorisopsykiatrian palveluihin.

Nuorisoasemalla on jatkossa vahvempi rooli auttaa niitä nuoria, joiden mielenterveysongelmat ovat lievien ja vaikeiden välissä. Tämänkaltainen apu on tähän saakka Helsingistä puuttunut.

Nuorten huumeidenkäyttö ja huumekuolemat ovat Helsingissä lisääntyneet. Toinen nuorisoaseman palvelun painopiste mielenterveyspalvelujen rinnalla onkin kehittää nuorten päihdehoitoa ja varmistaa, että palvelu on nuorille helposti saavutettavissa.

Haluamme tarjota nuorille mahdollisimman monipuolisia mielenterveys- ja päihdepalveluja oikea-aikaisesti ja ilman nuorten ohjaamista paikasta toiseen.

Sami Keränen

vs. psykiatria- ja päihdepalvelujen johtaja

Helsingin kaupunki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide