Myös opiskelijoilla on oikeus lomaan

Terveydenhuollon tutkintojen suorittaminen vie vuosia ja on selvää, että näin pitkää aikaa ei voi tehokkaasti opiskella ja työskennellä ilman lomaa.

5.8. 16:00

Haluan tarkentaa antamaani haastattelua (HS 3.8.) Riina Karvoselle, Lauri Hatakalle (HS mielipide 5.8.) ja muille opiskelijoille. Keskustelin toimittajan kanssa terveydenhuollon henkilöstövajeeseen vaikuttavista asioista laajasti. Yhtenä lukuisista seikoista mainitsin sen, että korkeasti koulutetut opiskelijat haluavat myös lomailla. Tämän asian nostaminen otsikkoon oli toimituksen valinta.

Opiskelijoiden mainitseminen ei ollut suinkaan syytös, pikemminkin toteamus. Näen, että palautuminen on tärkeä työelämätaito. Terveydenhuollon tutkintojen suorittaminen vie vuosia, ja on selvää, että näin pitkää aikaa ei voi tehokkaasti opiskella ja työskennellä ilman lomaa.

Koronavirusepidemian aikana opiskelijoilla on ollut runsaasti mahdollisuuksia tehdä töitä myös lukukausien aikana esimerkiksi näytteenotto- ja rokotuspisteissä. Ymmärrän hyvin senkin, että opiskelijat rajaavat työntekoaan, jos opinto- tai asumistuen tulorajat ovat jo täyttyneet lukuvuoden aikana tehdyistä töistä.

Toivon, että opiskelijat huolehtivat omasta jaksamisestaan, valmistuvat ammattiinsa ja valitsevat työpaikakseen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin. Toivon myös, että olemme onnistuneet tarjoamaan mielenkiintoisen kesätyön ja oppia tulevaa varten niille opiskelijoille, jotka ovat olleet meillä töissä kuluneena kesänä.

Jukka Louhija

toimialajohtaja

Hus

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide