Viikon puheenaiheet

14.8. 2:00

1) Verkkoisku

Eduskunnan verkkosivut kaatuivat tiistaina moneksi tunniksi palvelunestohyökkäyksen takia. Iskun tekijäksi ilmoittautui venäläinen hakkeriryhmä NoName057(16). Keskiviikkona hakkerit iskivät valtioneuvoston julkaisuarkistoon ja julkishallinnon yhteishankintayksikköön Hanseliin. Iskujen vaikutusten on arvioitu jääneen vähäisiksi.

2) Yllätyshyökkäys

Sota pilasi monen venäläisen lomanvieton tiistaina, kun ukrainalaiset iskivät rajulla voimalla Novofedorivkan lentotukikohtaan venäläisten miehittämällä Krimin niemimaalla. Räjähdysten sarja ajoi venäläisturistit paniikissa hiekkarannoilta pakomatkalle. Ukraina ei ole kertonut, miten isku tehtiin, eikä ole edes myöntänyt iskua, mutta on varoittanut venäläisiä Krimin riskeistä lomanviettopaikkana.

3) Suru-uutinen

Taiteilija Vesa-Matti Loiri kuoli keskiviikkona 77-vuotiaana. Loirin kuolema sai valtavasti huomiota, sillä lahjakas ja monipuolinen taiteilija oli pitkällä urallaan ehtinyt olla mukana sukupolvensa suurissa käännekohdissa, tehdä niin taidetta kuin viihdettäkin sekä persoonallaan ja tekemisillään koskettanut ja liikuttanut suomalaisten tunteita enemmän kuin kukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide