Varhaiskasvatuksessa ei kaivata lisäpaineita

26.8. 2:00

Helsingin Sanomat uutisoi (19.8.) tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkosen (kesk) ehdotuksesta varhaiskasvatuslain muuttamisesta alan henkilöstöpulan korjaamiseksi. Seuraan huolissani keskustelua ehdotuksista varhaiskasvatuksen työvoimapulan korjaamiseksi. Kelpoisuuksien ja henkilöstörakenteen muutoksia on esitetty ratkaisuksi.

Jokainen tällainen ulostulo lain avaamisesta ja kelpoisuuksien muutoksista aiheuttaa varhaiskasvatuksen kentällä ristiriitaisia tunnelmia ja epävarmuutta. Kun tilanne on muutenkin haastava, ei tarvita lisää paineita. Varhaiskasvatusta pitäisi kehittää eteenpäin. Tarvitsemme kentällä työrauhaa, emme jatkuvaa huolta muutoksesta.

Henkilöstövaje on ratkaistavissa muun muassa lisäkoulutuspaikoilla, palkkauksen korjaamisella, työolojen parantamisella ja yleisellä varhaiskasvatuksen työn arvostuksella. Se ei tapahdu nopeasti, ja siksi nykyisen henkilöstön pitovoimasta on pidettävä huolta.

Elina Wallin

päiväkodin johtaja, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide