Tiimimalli lisää työtyytyväisyyttä sote-alalla

26.8. 2:00

Kansanedustajat Mia Laiho (kok) ja Sari Sarkomaa (kok) kehottivat (HS Mielipide 24.8.) hyvinvointialueita ottamaan käyttöön tiimimallin terveyskeskuksissa. Heidän mukaansa terveyskeskustyö on houkuttelevampaa, jos työn kuormittavuutta voidaan vähentää, omaan työnkuvaan voi vaikuttaa ja johtaminen on kohdallaan. Toimiakseen tiimimalli tarvitsee vahvan tuen.

Tiimimalli sopii sote-työhön myös laajemmin. Siitä on erinomaista näyttöä Hollannissa. Yhden vanhusten kotihoidossa työskennelleen sairaanhoitajan ideasta syntynyt Buurtzorg työllistää nykyään yli 10 000 huipputyytyväistä sote-ammattilaista. Buurtzorgissa hierarkia on karsittu. Johtaminen ja päätöksenteko tapahtuvat tiimeissä, jotka saavat tarvitessaan vahvan tuen heille nimetyltä valmentajalta.

Työtyytyväisyys lisääntyy, kun hierarkia vähenee. Kehno johtaminen on edistänyt sote-ammateissa työskentelevien tyytymättömyyttä ja työvoimapulaa. Tiimimalli on siksi ratkaisu terveyskeskustyön lisäksi myös muussa sote-alan työssä.

Jyrki Pinomaa

ekonomi, Vihti

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide