Taksimatka päättyi pamaukseen

Takseja Elielinaukion taksitolpalla Helsingin rautatieaseman vieressä.

26.8. 2:00

Kiitos nykyisen taksilain olen nyt yhtä kokemusta rikkaampi. Järin hyväksi en tosin voi kokemusta sanoa.

Otin arkipäivänä Helsingin rautatieaseman taksijonosta ensimmäisen vapaan auton ja ilmoitin haluavani Espoon Sinimäkeen. Kuljettaja pyysi minua näpyttelemään kännykkäänsä osoitteen, johon hän sitten Google Mapsin avulla lähti suunnistamaan. Keskityin lukemaan sähköpostejani, kunnes havahduin taksin huristelevan jo Matinkylää kohden. Huomautettuani asiasta kuljettaja teki u-käännöksen ja haki uuden reitityksen.

Perille päästyämme kuljettaja huomasi, että hänen maksupäätteensä akku oli tyhjä. Hän oli pysäyttänyt auton ajoväylälle, joten pyysin siirtämään auton keskustellaksemme maksumahdollisuudesta. Sen sijaan, että kuljettaja olisi ajanut parkkiruutuun, hän ajoikin suoraan viereisen talon seinään – pamaus kuului rakennuksen 2. kerrokseen asti. Pahaksi onneksi olin ehtinyt irrottaa turvavyön ja pamautin otsani etupenkkiin. Tällaisen kyydin salliva taksilaki taitaakin olla Murphyn laki.

Ismo Lempinen

Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide