Eikö jalankulkijan tilalla ole väliä?

Jalankulkijoita Helsingissä.

26.8. 2:00

Annamari Sipilä kirjoitti (HS 21.8.) oikein ja kipakasti jalankulkijan oikeuksista Helsingissä. Jos pääkaupungin lapset ja vanhukset ja kaikki siltä väliltä joutuvat turvautumaan liikkumattomuuteen ja pysymään kotona kävelemisen turvattomuuden takia, eivät mitkään sote-alueen budjetit riitä. Niin polttomotoristien kuin sähköpotkulautojenkin määrän lisääntyminen ja piittaamattomuus uhkaavat kävelyteillä kulkevia.

Puistot ja pensasaidat ilahduttavat silmää. Tosin pensasaidat monessa kohdin ottavat käyttöönsä puolet jalkakäytävästä ja vihannoivat pahimmassa tapauksessa koko kesän. Leikkauksen myöhäisyys ja sen jälkeen kävelyväylän päälle jäävä pensasaidan osa antavat ohikulkijalle kaupunkikeskuksesta tutun viestin, että jalankulkijan tilalla ei ole väliä. Jalankulkijana lähetän kaikesta huolimatta terveisiä: Liikutaan sittenkin!

Esa Peltonen

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide