Sanna Marinin on nyt syytä keskittyä töihin

26.8. 2:00

Etelä-Suomen Sanomien mukaan pääministeri Sanna Marinin (sd) esiintyminen Lahden torilla keskiviikkona kulki samaa latua kuin mihin viikon verran on totuttu.

”Päähuomion puheessa varastivat pääministerin ja hänen seuralaistensa railakkaat juhlimiset sekä niihin liittyvät videot kuluvan kesän eri tapahtumissa.”

”Lahden torilla pääministeri tuntui saavan synninpäästön. Marinin poistuttua lavalta ihmismeri ympäröi hänet. Seuraavaksi lavalla puhunut Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman joutui esiintymään selin kääntyneelle yleisölle.”

”Palvonta Marinin kohdalla liittyy nyt vahvasti henkilöön eikä niinkään siihen, mitä on saatu aikaan. – – Vapaa-ajanvietto tuntuu vain korostaneen Marinin suosiota varsinkin nuorten keskuudessa.”

”Marin lupasi Lahdessa puhuessaan parantaa tapansa. Tiedotustilaisuudessa hän täsmensi, että se tarkoittaa nyt lomakauden jälkeen keskittymistä töihin. Syytä onkin.”

”Kohut unohtuvat ja henkilöpalvonta hiipuu pakkasten myötä. Ensi kevään vaaleissa asiakysymykset ratkaisevat, ja niistä voivat ilo, valo ja hauskuus olla kaukana.”

Hämeen Sanomat kirjoittaa, että Marinille, hänen puolueelleen ja koko Suomelle olisi eduksi, jos vihdoin jokaisella turulla ja torilla lakattaisiin vääntämästä kättä hänen biletyksestään.

”Vielä mitä! Pääministeri heittää itse bensaa kohun liekkeihin omalla esiintymisellään.”

”Johtavien poliitikkojen puheet ovat kovin harvoin spontaaneja, vaan sekä puheiden sisältö että esitystapa ovat suunniteltuja. Herkistyminen jo poliittiseksi luottamuspulaksi paisumassa olevassa asiassa näyttää vahvasti yritykseltä vedota ihmisten tunteisiin.”

”Raskailla ajoilla on varmasti osuutensa, kun pääministerillä kuohui yli. Marinin käytös ei ole kuitenkaan lisännyt kansalaisten luottamusta, päinvastoin. Luottamuksen voi poliitikko menettää vain kerran.”

Aamulehti luonnehtii Marinia poikkeuksellisen suosituksi mutta myös poikkeuksellisen paljon mielipiteitä jakavaksi poliitikoksi.

”Juhlimalla railakkaasti somevaikuttajien kanssa Marin luo uudenlaista kuvaa modernista poliitikosta ja rikkoo instituution rajoja.”

”Keskiviikkona Marin kertoi ottavansa opiksi. Tosin emme tarkkaan tiedä, mitä se tarkoittaa.”

”Uusia bilekohuja ei enää kaivata. Katse on suunnattava isoihin asioihin, kuten energiakriisiin, Ukrainan sotaan, uhkaavaan taantumaan ja talouden tasapainotukseen.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide