Kerrostalossa asuva on nyt voittaja

Olen iloinen, että asun hyvin hoidetussa kerrostaloasunnossa.

8.9. 2:00

Meitä kerrostaloissa vuokralla asuvia on ylenkatsottu vuosikymmeniä: ette pysty hankkimaan kuin pahaisen kerrostaloasunnon, senkin usein vain vuokralle. Omakoti- tai rivitaloasunto on yhteiskuntamme arvojärjestyksessä selvästi kerrostaloasuntoa edellä, vuokra-asumisessakin.

Entä nyt, kun energiakustannukset kasvavat ennakoimattomasti? Omakotiasujat valittavat – varmaankin perustellusti –, etteivät rahat enää riitä jokapäiväiseen elämään. Luvassa onkin monelle kylmä talvi. Klapien hankinta on sekin myöhäistä: puun kysyntä ylittää tarjonnan moninkertaisesti.

Toki kerrostalossakin lämmitys- ja sähkökulut kallistuvat mutta omakoti- tai rivitaloja selvästi maltillisemmin. Kerrostaloissa asuvat ovatkin nyt voittajia!

En ole vahingoniloinen omakoti- ja rivitaloissa asuville, mutta olen iloinen juuri nyt, että asun hyvin hoidetussa kerrostaloasunnossa.

Jorma Tapio Hartikainen

Mikkeli

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide