Tehyn työtaistelu kaatuu hoitajien niskaan

Tehyn julistama ylityö- ja vuoronvaihtokielto tuntuu painona meidän työntekijöiden harteilla.

7.9. 2:00

Pari päivää sitten ehdin pitää 8,5-tuntisen työvuoroni aikana seitsemän minuutin ruokatauon ja yhden vessatauon. Tehyn julistama ylityö- ja vuoronvaihtokielto tuntuu painona meidän työntekijöiden harteilla. Kun sijaisia ei saada, samat työt tehdään nopeammin ja omista tauoista tinkien. Oma ammattietiikkani ei salli kompromisseja hoidon laadun suhteen tässäkään poikkeustilanteessa.

Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon yksi keskeinen tarkoitus on tuoda näkyväksi jatkuva henkilöstöpula. Lisävuoroilla ja vuoronvaihdoilla saadaan ylläpidettyä terveydenhuollon palveluita huolestuttavan heikosta henkilöstötilanteesta huolimatta.

Me hoitajat teemme ylimääräisiä vuoroja ja muutamme suunnitelmiamme työn ja vapaa-ajan suhteen, koska siitä saa rahaa. Peruspalkalla on vaikea tulla toimeen.

Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon hinnan maksavat jonottavien potilaiden lisäksi hoitajat. Me väsymme lisää ja menetämme ansioita. Viikkoja tai kuukausia jatkuvana tilanteena tämä on kestämätön ja pakottaa harkitsemaan ammattiliitosta eroamista.

Väsynyt kätilö

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide