Vaarallisen jätteen voi pääkaupunkiseudulla viedä moneen eri pisteeseen

Vaarallisen jätteen keräykseen tuomisen pitäisi olla helppoa.

Vaarallista jätettä voi pääkaupunkiseudulla viedä esimerkiksi keräyskontteihin ja Sortti-asemille.

12.9. 2:00

Marita Saarres-Lakso Turusta nosti esille (HS Mielipide 1.9.) tärkeän asian: ongelmajätteen eli vaarallisen jätteen kierrätyksen. On todellakin tärkeää saada vaaralliset jätteet, kuten maalia sisältävät maalipurkit, kodin kemikaalit, jäteöljyt ja aerosolipurkit, oikeaan keräyspaikkaan, jotta ne eivät ihmiselle ja luonnolle vaarallisina joudu esimerkiksi metsiin.

Helsingin seudun ympäristöpalveluissa olemme aktiivisesti työstäneet tätä asiaa, sillä vaarallisen jätteen keräykseen tuomisen pitäisi olla helppoa. Olemme kokeilleet erilaisia keräystapoja ja kehitämme niitä edelleen.

Pääkaupunkiseudulla vaaralliset jätteet voi viedä keräyskontteihin, jotka sijaitsevat pääasiassa huoltamoiden pihoissa, tai jollekin viidestä Sortti-asemastamme. Näiden lisäksi keräämme vaarallista jätettä keväisin kiertävällä keräysautolla, joka pysähtyy lähes joka niemen notkoon eri puolella pääkaupunkiseutua ja Kirkkonummea.

Järjestämme vielä 5.9.–10.10. Espoossa ja Helsingissä erillisen keräysautokierroksen. Keräysauto liikkuu sellaisilla alueilla, joista on pidempi matka Sortti-asemille tai konteille. Tästä lisätietoa löytyy verkkosivulta www.hsy.fi/vjkerayskierros. Vaarallisesta jätteestä pääsee eroon maksutta, veipä sen mihin vastaanottopisteeseen tahansa.

Pääkaupunkiseudulla on siis jo paljon erilaisia mahdollisuuksia viedä vaarallinen jäte keräykseen.

Kuten Saarres-Lakso mainitsi, vanhentuneet lääkkeet voi palauttaa apteekkeihin, jotta lääkejätteet saadaan kerättyä asukkailta turvallisesti talteen eivätkä ne päädy vääriin käsiin tai luontoon. Tämän keräyksen järjestävät yhteistyössä kunnalliset jätehuoltolaitokset ja apteekit.

Nina Hurme

toimintovastaava

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide