Susijengifanit ovat haluttuja vieraita kisakaupungeissa

Susijengifanit on aina, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, tunnistettu erinomaisesta käytöksestään.

Suomen koripallomaajoukkueen Lauri Markkanen fanitapaamisessa Prahassa 3. syyskuuta.

8.9. 2:00

Luin hämmentyneenä Ulla Ylisaaren mielipidekirjoituksen (HS 6.9.) liittyen Susijengifaneihin ja voitonjuhlintaan lauantaisen Puola-pelin jälkeen. Prahaan on matkustanut eri arvioiden mukaan 5 000–6 000 korisfania hurraamaan Susijengin edesottamuksille. Susijengin upea voitto ei jättänyt faneja kylmäksi, ja iloinen juhlinta jatkui pelin jälkeen.

Olen hieman hämilläni siitä, että metroissa, raitiovaunuissa tai fanialueella tapahtunut ilakointi olisi millään muotoa voitu tulkita aggressiiviseksi tai huonoksi käytökseksi. Sivumennen sanoen maanantaisen Serbia-tappion jälkeen raitiovaunussa kaikuivat iloiset Suomi Suomi -huudot ja huutajina olivat sekä serbit että Susijengifanit – yhdessä hymyillen.

Susijengifanit on aina, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, tunnistettu erinomaisesta käytöksestään ja siitä, että Susijengin arvokisoja voi lähteä seuraamaan kuka tahansa vauvasta vaariin. Suuri yleisö ryntäsi noin 10 000 fanin voimalla MM-kisoihin Bilbaoon vuonna 2014 ja siitä asti olemme saaneet nauttia arvostusta ja iloa muun muassa järjestäjämaiden suunnalta. Siitä kertoo myös se, että Suomi on erittäin haluttu kumppanimaa EM-kisojen yhteistyöneuvotteluissa. Suomalaisfanit ovat käsite kansainvälisessä koripalloyhteisössä ja erittäin haluttuja vieraita kisakaupungeissa.

Meillä jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Silti Susijengifanien leimaaminen huonosti käyttäytyväksi porukaksi ei tee oikeutta noin 6 000 korisfanille Prahassa.

Jarkko Rönnholm

varapuheenjohtaja

Suomen koripallomaajoukkueen kannattajat ry

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide