Sektio ei aina ole ongelmaton tapa synnyttää

Vaikka suurin osa sektioista sujuu hyvin, joillekin lääkäreiden varoittamat sektioon liittyvät komplikaatiot osuvat.

13.9. 2:00

Koen, että sektio on synnytys siinä missä alatiesynnytyskin, mutta riskitön se ei ole. Oma kokemukseni ei ollut yhtä myönteinen kuin nimimerkillä Sektioäiti (HS Mielipide 3.9.). Myös oma raskauteni oli ollut helppo ja olin pystynyt valmistautumaan leikkaukseen hyvin, toisin kuin vauvani. Syntymähetkellä ei kuultu parkaisua vaan pelkkä hiljaisuus. Vauvan keuhkot täyttyivät lapsivedellä hänen säikähtäessään yllättävää saapumistaan maailmaan. Hänellä oli hengitysvaikeuksia. Emme viettäneet vauvan kanssa ensimmäistä yötä lähekkäin, sillä hän tarvitsi lastenosastolla lisähappea ja seurantaa.

Pian kotiutumisemme jälkeen jouduin itse takaisin sairaalaan ja eroon vastasyntyneestä raskausmyrkytys- ja keuhkoveritulppaepäilyn takia. Onneksi selvisimme lopulta kaikesta vain säikähdyksellä, kiitos osaavien lääkäreiden ja kätilöiden.

Vaikka suurin osa sektioista sujuu hyvin, joillekin lääkäreiden varoittamat sektioon liittyvät komplikaatiot osuvat. Vauvani oli kohdussa väärässä asennossa, minkä perusteella suunniteltu sektio tehtiin. Ilman tätä lääketieteellistä syytä en voisi antaa itselleni anteeksi sitä, että en synnyttänyt alateitse.

Onnellinen äiti

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide