Kuningatar Elisabetin vierailulla Kallion paloasemalla sattui toinenkin kommellus

Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip vierailivat Kallion keskuspaloasemalla toukokuussa 1976.

13.9. 2:00

Juhani Styrman muisteli (HS Mielipide 12.9.) kuningatar Elisabetin vierailua Kallion paloasemalla. Hissiepisodin lisäksi tapahtui muutakin hiuksia nostattavaa.

Olin tuolloin kesätöissä paloasemalla, jossa oli meneillään peruskorjaus- ja laajennustyöt. Työmaa oli seisautettu vierailun ajaksi ja me kaikki seurasimme kuningattaren vastaanottoa etupihan ympärillä. Kaksi seniorikirvesmiestä oli juuttunut töihinsä ja he tulivat katsomaan tilaisuutta myöhässä. Miehet astelivat paloaseman ovesta kuningatarta vastaan kirveet käsissään.

James Bondia ei kuitenkaan tarvittu. Miehet ohjattiin nopeasti pois tilanteesta. Seuraamuksia ei tullut, mutta aikamoiset nuhteet he olivat varmasti saaneet. Seuraavalla kahvitunnilla he olivat hämillään ja vaitonaisia. Tilanteesta kuittailtiin vielä monta viikkoa tapahtuman jälkeenkin.

Juhani Pentinmikko

insinööri, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide