Hallitus kärjistää hoitajapulaa omalla toiminnallaan

On käsittämätöntä, että hoitajapulaa ja hoitajien työtaistelua ei kyetä ratkaisemaan muuten kuin puuttumalla lakko-oikeuteen.

Hallitus esittää potilasturvallisuuslakia hoitajaliittojen antamien lakkovaroitusten vuoksi.

13.9. 14:00

Valtioneuvosto ja hallituspuolueet ovat valinneet puolensa hoitajien työtaistelussa. Sdp:n ja perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindénin (sd) johdolla on päätetty esittää rajoituksia yksittäisten ammattiryhmien oikeuteen työtaistelutoimiin. Käytännössä valtiovalta vie ainoan keinon, jolla hoitajat voisivat painostaa työnantajiaan parantamaan työoloja ja palkkaa – sen saman oikeuden, jolla miesvaltaiset alat ovat onnistuneet saamaan huomattavasti paremmat palkat ja vaikutusvaltaa työoloihin.

On käsittämätöntä, että hoitajapulaa ja hoitajien työtaistelua ei kyetä ratkaisemaan muuten kuin puuttumalla lakko-oikeuteen. Pelottelu potilaiden kuolemista tuntuu yleisen mielipiteen kääntämiseltä hoitajia vastaan. Sairaalat eivät itse kykene järjestämään toimintaansa turvallisesti, ja hoitojonot ovat kasvaneet lainvastaisiksi. Valvira ja valtiovalta eivät ole tehneet mitään vaan voivottelevat tilannetta. Ilmoituksia vaaratilanteista pidetään kiusantekona.

Toiminnallaan hallitus aiheuttaa hoitajapulan merkittävän pahenemisen. Kuka enää haluaa ammattiin, jossa työntekijällä ei ole hänelle kuuluvia oikeuksia? Ainakin minä jätän tämän lainsäädäntöhankkeen seurauksena vasta syksyllä aloittamani sairaanhoitajaopinnot kesken ja eroan ammattikorkeakoulusta.

Sairaanhoitajaopinnot lopettanut

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide