Tiemerkinnät nopeasti kuntoon asfaltoinnin jälkeen

Puutteelliset tiemerkinnät lienevät turvallisuusuhka.

15.9. 2:00

Tänäkin kesänä päällystettiin taas Suomen teitä, mutta esimerkiksi Kolmostiellä päällystyksen jälkeisiä tiemerkintöjä on saanut odotella viikkoja. Puutteellisia tiemerkintäkohtia on ollut kilometrikaupalla. Ja näin lienee monilla muillakin teillä.

Käsittääkseni virastoilla ei ole omia työporukoita, vaan sekä päällystäminen että tiemerkinnät hankitaan. Näin tienkäyttäjän kannalta tuntuisi luonnolliselta, että päällystys- ja tiemerkintäurakat kytkettäisiin ajallisesti toisiinsa, jotta tiemerkinnät tulevat mahdollisimman nopeasti päällystämisen jälkeen.

Puutteelliset tiemerkinnät lienevät turvallisuusuhka, ja siksi kai nopeuksia pienennetään noilla alueilla. Toki alhaisemmat nopeudet pienentävät energiankulutustakin, mutta jos tavoitellaan energiankulutuksen vähentämistä, tehtäköön se kertomalla asia suoraan.

Heimo Pentikäinen

Riihimäki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide