Pankkien tiliotteet pitää saada selvemmiksi

Tiliotteessa tulisi näkyä aina asioinnin kohteena olleen yrityksen nimi.

21.9. 2:00

Pankin tiliotteessa saattaa näkyä vain maksua välittäneen yrityksen nimi. Jos siis olen ostanut pankkikortilla Laatukenkä oy:ltä uudet kengät 135 eurolla, pankkini tiliotteessa ei ehkä maksun aiheena näy Laatukenkä oy vaan ainoastaan maksun välittänyt yhtiö, esimerkiksi Paytrail oyj. Samoin tiliotteessa saattaa näkyä vain yrittäjän omistavan toisen yhtiön nimi, esimerkiksi Sipin teurastamo.

Miten voin tiliotteen perusteella tietää, että maksu on aiheellinen ja mennyt kenkäkaupalle, kun tiliotteessa ei näy missään asioimani kenkäkaupan nimeä?

Olisiko syytä muuttaa tiliotteiden sisältöä niin, että tiliotteessa näkyy aina asioinnin kohteena olleen yrityksen nimi? Näin tiliotteen tarkistaminen olisi mielekästä ja aiheettomat, ehkä vilpilliset maksut tulisivat heti ilmi.

Matti Ylösjoki

diplomi-insinööri, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide