Luottamuspula hyytää työmarkkinat

Työnantajat ja palkansaajat torjuvat vuorollaan harkitsemisen arvoiset ideat.

21.9. 2:00

Teollisuusliitto neuvottelee näinä aikoina palkoista Teknologiateollisuuden työnantajayhdistyksen kanssa. Tavoitteena on päästä sopimukseen tämän kuun loppuun mennessä, siis runsaan viikon kuluessa. Tuskin onnistuu, vaikka neuvoteltavina ovat vain toisen vuoden palkankorotukset.

Todennäköisempää on, että sopu syntyy marraskuun loppuun mennessä. Pahimmillaan toisen vuoden palkoista päästään sopimukseen vasta ensi vuoden alkupuolella.

Sopimuksen lykkäämiseen voi olla kiinnostusta erityisesti työnantajapuolella. Kun palkkaratkaisussa joudutaan ottamaan huomioon inflaatiokehitys, voi työnantajapuolella olla halua odotella, että inflaatio hidastuu nykyisestä. Viime talvena alalle tehtiin sopimus hitaan inflaation oloissa.

Teollisuudessa kummallakin puolella neuvottelupöytää mietitään myös, miten oman alan korotukset eivät valuisi automaattisesti kunta-alalle. Eikä hoitajien palkankorotuksista ole vielä mitään tietoa.

Työntekijöiden ja työnantajien välillä on syvä luottamuspula. Teknologiateollisuuden työnantajat esitti kesällä, että alalle solmittaisiin ”numeroton työehtosopimus”: valtakunnallisessa työehtosopimuksessa ei kirjattaisi mitään palkankorotusnumeroita. Teollisuusliitto ei tietenkään innostunut ajatuksesta.

Nyt syksyllä työnantajajärjestö kannusti yrityksiä siihen, että mahdollisimman suuri osuus palkankorotuksista sovittaisiin työpaikoilla. Siitäkään Teollisuusliitto ei ole innostunut.

Työnantajapuoli haluaa ehkä odottaa inflaation hidastumista.

Tavoite on sinänsä kannatettava: kunta-alalle – tai hoitajille – ei saisi antaa palkkapohjaa, johon voitaisiin ankkuroida teollisuuden korotukset ylittävät palkkavaatimukset.

Luottamuspulan takia Teollisuusliitto pelkää, että ”numerottomassa tessissä” osa työntekijöistä ei saisi lainkaan palkankorotuksia.

Teollisuusliiton tavoitteena on, että mahdollisimman moni liiton jäsen saa palkkakierroksilla edes jonkinlaisen korotuksen. Siksi sopimusneuvottelujen keskeinen vääntö voi kehkeytyä siitä, mikä osuus palkkapotista sovitaan yleiskorotuksena eli kaikille jaettavaksi, mikä osuus taas työpaikkakohtaisena eränä.

Samasta syystä kaatuu teknologiateollisuuden työnantajien kehotus sopia mahdollisimman suuri osuus palkoista paikallisesti. Joku Teollisuusliiton jäsenistä voisi jäädä nuolemaan näppejään.

Kirjoittaja on HS:n pääkirjoitustoimittaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide