Energiakriisissäkin avuksi tuleviin villasukkiin kiteytyy eletty elämä

Kun jalat ovat lämpimät, koko kroppakin tarkenee.

Monessa totuttua viileämmässä asunnossa voi tulevana talvena olla käyttöä villasukille.

17.9. 15:00

Onko villasukista tulossa pakollinen asuste, kyseltiin Helsingin Sanomissa (15.9.).

Nyt kun asuntojen lämmittäminen kallistuu, kannattaa talveen varautua villasukilla (HS 17.9.). Kun jalat ovat lämpimät, koko kroppakin tarkenee. Siis lämmönlähteitä pienemmälle ja villasukat jalkaan.

Olen saanut paljon villasukkia lahjaksi ja usein olen myös vienyt sukat lahjaksi mitä erilaisimmille ja eri-ikäisille ihmisille kesät talvet. Kumisaapas tai kumiterä kun kaipaa kunnon villasukkaa. Syksyn metsäretkillä kuiva villasukka saappaassa takaa nautinnollisen porhaltamisen. Talvella hiihtoretkellä pärjää huonommillakin jalkineilla, kun on paksut villasukat. Villasukka on näppärä siksikin, että sitä voi kohtuullisen hyvin korjata parsimalla.

Villasukka on myös taideteos.

Jos villasukkia ei satu saamaan lahjaksi, myyjäispöydät pursuavat niitä edulliseen hintaan.

Villasukka on myös taideteos. Kauniisti ja värikkäästi kuvioidut sukat hivelevät silmiä ja suovat esteettisen nautinnon niin jalassa kuin jalan vieressäkin.

Villasukat tarvitaan myös ajasta ikuisuuteen siirryttäessä. Arkkuun sopivat parhaimman juhlapuvun kanssa harmaat tai mustat villasukat. Villasukkiin kiteytyy niin eletty elämä kuin rakkauskin, joka jää, vaikka rakas ihminen on poissa.

Risto Kormilainen

kirjailija, kirjallisuuskriitikko, rovasti

Suomussalmi

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide