Koulukirjojen puute ja niiden kopiointi ei ole pelkästään kotien ja koulujen ongelma

Jos Suomessa tuotettuja materiaaleja ei osteta, ei niitä kohta kannata myöskään kustantaa.

24.9. 2:00

Helsingin Sanomissa (19.9.) kerrottiin, miten Helsingin kaupungin kouluissa säästetään koulujen kirjahankinnoissa, ja lapset muun muassa joutuvat kopioimaan tehtäviä kirjoista vihkoihinsa. Oppilaskohtaisten tehtäväkirjojen kopiointi ei ole sallittua – kopioiden teettäminen oppilailla ei ole ainakaan eettisesti kovin hyväksyttävää.

Yksi haastatelluista totesi, että Suomessa tehdään huippulaatuista oppimateriaalia, mutta sitä ei ole lupa tilata. Mutta mikäli näitä Suomessa tuotettuja materiaaleja ei osteta, ei näitä kohta kannata myöskään kustantaa – ainakaan erityisoppilaiden tarvitsemia materiaaleja, joiden tarve on suuri, mutta painokset pieniä.

Aina, kun pakkaan lähetykseen opettajan oppaan lisäksi vain yhden oppilaan harjoituskirjan, en voi olla ajattelematta, että näinköhän tuolla opettajalla tosiaan on vain yksi erityinen oppilas. Haluaisin uskoa, että näin on.

Outi Haikarainen

toimitusjohtaja, Elli – Early Learning oy

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide