Reserviläistoiminnassa on huomioitava myös tasa-arvo

Kaikki sukupuolet tulee huomioida maanpuolustustoiminnassa.

29.9. 2:00

Atte Harjanne ja Emil Kastehelmi kirjoittivat (HS Vieraskynä 28.9.), että reserviläisten osaamista ja intoa kannattaisi hyödyntää enemmän. Kehittämistyössä on tärkeää huomioida kirjoituksessa jo esiin nostettujen kohtien lisäksi myös tasa-arvo.

Puolustusvoimat on jo monen vuoden ajan pyrkinyt positiivisen diskriminaation kautta nostamaan naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen osallistuvien naisten osuutta. Kaikkia sukupuolia koskettava tasa-arvoinen asevelvollisuus on myös monen suomalaisen mielestä tulevaisuuden asevelvollisuusmuoto, ja askelia tähän suuntaan on jo otettu.

Reserviläistoiminnan tulisikin näyttäytyä myös vahvasti enemmän tasa-arvoa edistävänä toimintana. Yhä useamman naisen siirtyessä reserviin, myös kiinnostus reserviläistoimintaa kohtaan kasvaa. Vapaaehtoisen maanpuolustuksen sekä reserviläistoiminnan kehittämisessä onkin tärkeää huomioida tasa-arvo yhtenä kantavista teemoista. Vaaran edessä tarvitsemme kaikkien osallisuutta turvaamaan maatamme. Huomioidaan siis kaikki sukupuolet maanpuolustustoiminnassa.

Ida-Susanna Pöllänen

reservin alikersantti, Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Mielipide