Syyllistäminen ei edistä vegaanien asiaa

Oikeudenmukaisuutta voi edistää monella tapaa.

29.9. 2:00

Sari Kivijärvi kirjoitti (HS Mielipide 27.9.), että jokaisen feministin tulisi olla vegaani. Mielestäni ajatus siitä, että on huonompi feministi, jos ei ole vegaani, on outo. Eikö ole kuitenkin tärkeintä, että tekee sen, minkä kokee parhaaksi oikeudenmukaisuuden sekä oman elämän kannalta.

Veganismi on iso elämänmuutos, eikä siihen tarvitse pystyä varsinkaan heti. Eläinten oikeuksien puolesta voi taistella monilla muillakin tavoilla. Voi ryhtyä vähentämään lihansyöntiä, pitämään yllä rakentavaa keskustelua aiheesta sekä kannustamaan omistajia kohtelemaan eläimiään paremmin.

Arvostan vegaanien elämäntapaa, ja arvomaailma veganismin takana on hieno. Monet vegaanit tekevät kuitenkin tajuamattaan hallaa asialleen syyllistämällä sekasyöjiä. Oikeudenmukaisuuden edistämiseen on monia tapoja, eikä yksi ole enemmän oikea kuin toinen.

Vilma Repo

opiskelija, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Mielipide